Josette's appelcake met lokale appels

Ingrediënten
- 250gr suiker
- 4 eieren
- 250gr boter
- 250gr bloem
- 2 appelen
Recept
- Boter smelten op laag vuurtje
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Meng eieren met suiker en klop gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer
- Schil de appelen
- Doe de gesmolten boter(op kamertemperatuur) bij het eischuim
- Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel en voeg ook de schijfjes appel toe
- Stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm
- Zet de cake in de oven op 180 graden gedurende 35 tot 40 minuten
- Prik er voorzichtig in met een lange naald en als hij nog vochtig is nog 5 minuten in de oven laten bakken
Al deze ingrediënten voor deze simpele cake komen uit onze landbouw en fruitteelt, en niet alleen deze maar zij hebben ook nog zovele andere producten in aanbieding. Daarom zou ik zeggen: KOOP LOKAAL! KOOP IN EIGEN STREEK!
Wij hebben onze landbouwers en fruittelers zo nodig!


5
Josette Vanlaer
-
Gemeenteraadslid
Begeleidster van mensen met een beperking -
Gehuwd met Erik Vandendries
Plugestraat 6, 3470 Ransberg
0473/934483
Vanlaer.josette@telenet.be -
Uitwaaien aan zee
Steun aan lokale verenigingen
Inzet voor mensen met een beperking -
Behouden van een propere gemeente
Aandacht voor mensen met een beperking en ouderenzorg
